Trooppinen Karibia on monen unelmakohde eikä sitä tarvitse kummastella hetkeäkään. Valkoiset hiekkarannat, loputtomana levittäytyvä turkoosi meri sekä taivaan täydeltä porottava aurinko ovat ensimmäisiä mielikuvia, joita tämä tuhansia kilometrejä kattava saariryhmä herättää ensimmäisenä. Pohjois- ja Etelä-Amerikan välissä sijaitsevalla Karibianmerellä riittää saaria ja sopivaa kohdetta pohdiskelevalla saattaakin pää olla nopeasti pyörällä vaihtoehtojen määrästä. Mihin Karibialla kannattaa suunnata?

Ikoniset suursuosikit

Karibianmeren tunnetuimpia ja suosituimpia saaria ovat Isoihin-Antilleihin kuuluvat Kuuba, Dominikaaninen tasavalta, Jamaika ja Puerto Rico. Rantalomailijalle jokainen näistä kohteesta on täysi napakymppi, sillä valkoista rantaviivaa ja aurinkoa tarjolla on mielin määrin. Koska kyseessä ovat Karibianmeren suosituimmat saaret, ovat myös aktiviteettivalikoimat kohdillaan.

Kuuba yhdistää rantalomailun kulttuuriin ja kaupunkielämyksiin

Kuubaan suuntaavan on helppo yhdistää lomaansa hiekkarannoista nautiskelun lisäksi upeiden kulttuurinähtävyyksien ihastelua sekä muita kaupunkiloman parhaita puolia. Saaren pääkaupunki Havanna on yli kahdella miljoonalla asukkaallaan Karibian suurin kaupunki, jossa eksoottisen eläväistä tunnelmaa ja kiehtovaa nähtävää riittää. Kaupungista löytyy lukuisia museoita sekä Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva vanhakaupunki. Kaupungilla tallustelun vastapainoksi saarivaltio tarjoaa ainutlaatuisia sukelluskohteita ja miltei epätodellisen mahtavia maisemia.

Merenguen rytmejä Dominikaanisessa tasavallassa

Dominikaaninen tasavalta tarjoaa vierailijalleen niin koskemattomia hiekkarantoja, sympaattisia pikkukyliä, eloisia kaupunkeja, rehevää viidakkoa kuin jylhää vuoristoakin. Iloista elämänrytmiä tahdittaa paikallinen nopeatempoinen merengue-musiikki, joka vie ajatukset hetkessä pois arkihuolista. Aktiivinen lomailija voi hypätä surffilaudalle, hevosen selkään tai pulahtaa sukeltamaan kirkkaisiin vesiin. Myös golfaajat arvostavat saaren harrastetarjontaa.

Kiireetöntä tunnelmaa Jamaikan rannoilla

Reggae-musiikista ja rommista tunnettu Jamaika on loistava valinta rentoa tunnelmaa arvostavalle matkaajalle. Jamaikan suosituimmissa kohteissa riittää väkeä etenkin suosituimpina vuodenaikoina, mutta hälinästä voi aina vetäytyä rauhallisemmalle rannalle tai vaikkapa saaren vuoristolle. Toinen toistaan upeammat rannat takaavat, että auringonpalvoja saa Jamaikalla odotuksilleen vastinetta.

Kiehtovan historian Puerto Rico

Yhdysvaltoihin kuuluvalla Puerto Ricolla salsa raikaa ja turkoosi meri säteilee. Rentouttava makoilu rannalla onnistuu kaikkialla saarella, kun taas ostoksista ja yöelämästä kiinnostuneen kannattaa ottaa suunnaksi pääkaupunki San Juan. Surffaajat viihtyvät saaren luoteisosan rannoilla ja sieltä löytyvää Rincóa pidetäänkin yhtenä koko maailman parhaista surffausrannoista. Puerto Ricoon kuuluvat pikkusaaret Viques ja Culebra ovat oivia vierailukohteita lyhyehkön lauttamatkan päässä.

Upean Karibian-loman ABC – Aruba, Bonaire ja Curaçao

Hollannille kuuluvat Karibian aakkossaaret Aruba, Bonaire ja Curaçao sijaitsevat Venezuelan rannikon kupeessa, erillään muiden Karibian saarten muodostamasta ketjusta. Kaikki kolme saarta ovat kiehtovia valintoja rantalomasta haaveilevan kohteeksi, mutta niillä on kullakin omat erikoispiirteensä.

Saarista suosituin ja pinta-alaltaan pienin on Aruba – suosittu turistisaari, jolla on pienestä koostaan paljon tarjottavaa paratiisirantojen lisäksi myös monipuolisten aktiviteettien ja vilkkaan yöelämän saralla. Lapsiperheille Aruba tarjoaa lyhyen venematkan päässä sijaitsevan vesipuistosaari De Palm Islandin mahtavat vesileikkimahdollisuudet.

Eloisaa Arubaa rauhallisempi Bonaire houkuttelee etenkin luontoa mielellään ihailevia sekä urheilusta nauttivia matkustajia. Saaren karusta kauneudesta saa nauttia kaikessa rauhassa ilman turistimassoja. Kattavan kokonaiskuvan saadakseen matkaaja voi tehdä pyöräretken saaren ympäri ja pulahtaa lopuksi rauhallisen rannan turkoosiin veteen.

Curaçao on ABC-saarista erikoisin ja hintatasoltaan edullisin. Saaren uskomattoman viehättävä, pastellisävyissä koreileva pääkaupunki Willemstad on Unescon maailmanperintölistalla ja tarjoaa kaupunkilomailijalle niin kulttuurinähtävyyksiä kuin monipuolista yöelämääkin. Vastapainona kaupungin ihastelulle toimii saaren kauniilla rannoilla rentoutuminen.

Autenttista tunnelmaa Dominicalla

Tuntemattomampia Karibianmeren saaria edustava Dominica ei ole juurikaan turistien suosiossa paratiisirantojen puuttumisen vuoksi. Itsenäiselle ja omaa rauhaa arvostavalle tämä on pelkkää plussaa! Dominica on ainut Karibian saari, jolla asuu edelleen alkuperäisiä karibialaisia eli kalinagoja. Saari tarjoaa siis autenttista tunnelmaa, jollaista muualta Karibianmereltä on vaikea löytää. Dominican upea luonto ja rento tunnelma hurmaavat taatusti.